عربيات و نعتز بعروبتنا
أذا كنتى من جنس حواء فأهلا وسهلا فيكى ونتشرف بأنضمامك لألنا

لان نحنا بحاجة لألكم يا بنات حواء

و أذا كنت من جنس أدم فأحذر كل الحذر من الدخول لان
الداخل منكم مفقود والخارج مولود

أدارة منتدى عربيات ونعتز بعروبتنا

زهرة الوادى و نادين وشمس الجزائر


المنتدى للنساء فقط ترفيهي ثقافي تعليمي فيه كل ما يخص المرأة
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
يسر ادارة منتدى عربيات ونعتز بعروبتنا ا ن ترحب بكل العضواتالجدد وتتمنى لهن قضاء احلى الاوقات معنا
تتشرف ادارة منتدى عربيات فاستقبال رسائلكم المتعلقة بطلبات لاشراف لذلك على كل عضوة ترغب فالشراف على قسم معين ان ترسل رسالة خاصة للمديرة شمس وسخذ طلبكم بعين الاعتبار وشكرا

شاطر | 
 

 طريقة طبخ وعمل الترمس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر



مُساهمةموضوع: طريقة طبخ وعمل الترمس   الإثنين ديسمبر 20, 2010 2:32 pm

اليوم جيبالكم مش اكلة ولا طبخة

هو شئ من المقبلات او المسليات او التسالي زي الب او الفصفص او الفول السوداني

هو الترمس




بكسر التاء مش بضمها

يعني مش الترمس الخاص بالشاي والقهوة


واحنا عندنا بمصر الترمس من الاساسيات في الصيف والاعياد


ياسلام علي الترمس وانت بتتمشي علي كرنيش النيل ولا كورنيش اسكندرية


في الصيف باليمون والملح وفي الجنينة ياسلام روعة


المهم


اولا احنا بنشترية من عند العطار او من السوبر ماركت


يعني انا شرياه من كارفور بيكون معبأ في اكياس الكيس حوالي كيلو


بتلقية في منطقة التوابل


او اسألي علية البائع اللي بيبع التوابل في السوبر ماركت


وعلي فكرة في منه الحلو والمر


بس هنا انا لقيت الحلو وده بيتاكل على طول بعد السلق


اما المر لازم غيري علية يومين او تلاتة بعد السلق


والمر مفيد جدا لمرضي السكر


اولا بنجيب الترمس وننقية ونغسلة


وبعدين ننقعة ليلة كاملة يعني من بليل للصبح


ودي الصورة






وفي الصبح هتلقية زاد الضعف او اكتر


يعني لو كيلو هتلقيه حوالي 2 كيلو


ودي الصورة بعد ماتنقع ليلة كاملة





وعلي فكرة لازم لازم يتنقع ليلة

علشان ما يغبش في السلق يعني لو منقعتهوش ممكن يقعد طول اليوم يتسلق


وبعدين في الصبح بنغير المية وبعدين نحطة في حلة ونسلقه علي النار


حوالي ساعتين او ساعتين الا ربع وممكن اقل


يعني كل شوية شوفية وطلعي حبة واتفحصيها لو استوت يبقي خلاص


اطفي علية النار


ودي صورتة بعد ما استوي






وبعدين لما يبرد غيري علية المية


وعلي فكرة ماترميش ماية السلق حلوة قوي للشعر

اغسلي بها شعرك ممتاز

وحطي علية ماح وكمون وليمون





وممكن تحطي علية ماية وملح وتحفظية في التلاجة بيقعد فترة كبيرة




وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شمس الجزائر
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى


عدد المساهمات : 1878
نقاط : 3145
السٌّمعَة : 18
تاريخ التسجيل : 13/10/2010
العمر : 30
الموقع : الجزائر

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طبخ وعمل الترمس   الثلاثاء ديسمبر 21, 2010 12:29 am

يعطيكي الف عافية يا الغلا
تحياتي

************************************
" />
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة طبخ وعمل الترمس
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عربيات و نعتز بعروبتنا :: قسم المطبخ :: منتدي المقبلات-
انتقل الى: