عربيات و نعتز بعروبتنا
أذا كنتى من جنس حواء فأهلا وسهلا فيكى ونتشرف بأنضمامك لألنا

لان نحنا بحاجة لألكم يا بنات حواء

و أذا كنت من جنس أدم فأحذر كل الحذر من الدخول لان
الداخل منكم مفقود والخارج مولود

أدارة منتدى عربيات ونعتز بعروبتنا

زهرة الوادى و نادين وشمس الجزائر


المنتدى للنساء فقط ترفيهي ثقافي تعليمي فيه كل ما يخص المرأة
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
يسر ادارة منتدى عربيات ونعتز بعروبتنا ا ن ترحب بكل العضواتالجدد وتتمنى لهن قضاء احلى الاوقات معنا
تتشرف ادارة منتدى عربيات فاستقبال رسائلكم المتعلقة بطلبات لاشراف لذلك على كل عضوة ترغب فالشراف على قسم معين ان ترسل رسالة خاصة للمديرة شمس وسخذ طلبكم بعين الاعتبار وشكرا

شاطر | 
 

 الشتا دخل يبقى لازم شوربة عدس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر



مُساهمةموضوع: الشتا دخل يبقى لازم شوربة عدس   الثلاثاء ديسمبر 14, 2010 4:36 am

بما ان الشتا خلاص دخل والدنيا بردت يقىمحتاجين شوربات تدفى ودينا طاقه كدا وعندا فى مصر من اشهر الاكلات الشتويههى شوربه وفته العدس مع البطل الاخضر


المقادير

2 ك عدس اصفر



بصله متوسطه مقطعه
طمطمايه صغيره مقطعه
2 فص توم مقطع
قرن فلفل حامى مقطع
جزره متوسطه مقطعه



ملح _ كمون _ شطه



1/2 ك شعيريه
بصله متوسطه
2 فص توم





الطريقه

نغسل العدس كويس ونصفيه



نحط العدس والبصله والجزره والطماطم والفلفل والتوم فى حله مع مايه على النار علشان نسلقه مع الملح والكمون والشطه



لما يبدا يغلى نشيل الرغاوى البيضه اللى على الوش ونوطى النار عليه ونسيبه لحد ما يستوى



لما يستوى كويس نضربه بالخلاط او الهاند بليندر



وبعدين نصفيه ونرجعه على النار تانى



فى طاسه على النار نحط شويه زيت او سمنه ونحمر فيها الشعريه ولما تتحمر نضيفها عليه



وعلى ما تستوى الشعيريه فى الشوربه فى طاسه تانيه نجهز الطشه ودى اهم حاجه فى العدس طبعااااااااااا هههههه

وهى عباره عن البصله الصغيره مقطعهصغير قووى وتحطها على النار فى شويه ويت او سمنه لحد ما تبدا تصفر وبعديننحط عليها فصين توم مببشورين لحد ما يتحمروا كويس ونحصهم على العدس ((للاسف الصوره بتاعت الخطوه دى مش واضحه خالص ))
سمك و قوام الشوربه انتى اللى بتحدديه حسب ذوقك يعنى ممكن توزديها مايه او تسيها على النار لحد ما تتقل

وبتتقدم مع عيش محمص بالزبده ((ودابيتعمل تفتحى الرغيف نصين الوش لوحدوا والضهر لوحدوا وندهن كل وش بالسمنهكويس يعنى تديلوا حقوا علشان يتحمص كويس وبعدين تحطوا تحت الشوايه لحد مايتحمص مع التقليب على الوجهين))



ودا الشكل النهائى للشوربه مع العيش المحمص المكسر والبصل الاخضر وليمون






ودا زوووم على الشوربه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
meda
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 1173
نقاط : 1401
السٌّمعَة : 13
تاريخ التسجيل : 25/08/2010
العمر : 28
الموقع : فلسطينية مقيمة بمصر

مُساهمةموضوع: رد: الشتا دخل يبقى لازم شوربة عدس   الأربعاء ديسمبر 15, 2010 5:37 am

مشكورة نوف

************************************
مش معتازة أعرف عن حالي أني فلسطينية.
لا بإسمي ..لا بهويتي .. ولا حتى بالجنسية ..
أنا الكل بعرفني فلسطنية من هييبتي ومن طلتي البهية...
لكل بعرفني فلسطنية من رفعة راسي ومن شوفة حالي أني صاحبة أكبر قضية
كل قطرة دم بتشهد أني فلسطنية ..
وأني ما بتنازل عن حقي وإني راجعة بإذن خالق هالبشرية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الشتا دخل يبقى لازم شوربة عدس
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عربيات و نعتز بعروبتنا :: قسم المطبخ :: منتدي المقبلات-
انتقل الى: